Pep López

  • Del 2 de maig al 31 de juliol del 2013, exposició de fotografia a El Cau del Llop: “Flors” de Pep Lopez.

“M’apassiona el retrat i també la macrofotografia. I sobre tot em fascina poder capturar en una foto l’ànima de la persona a la que retrato, cosa que poques vegades s’aconsegueix.

Sempre m’havia agradat la fotografia, però mai m’havia plantejat capturar la llum com alguna cosa estèticament suggerent, bonica, sensual, plàstica … Fins que fa uns quatre anys vaig decidir comprar la meva primera reflex digital, una Panasonic Lumix DMC L-10, amb un sensor quatre terços i òptiques Leica. Tot i la fascinació inicial per les noves possibilitats i per poder usar objectius Leica, després d’un any llarg, em vaig adonar que el petit sensor de la quatre terços no em deixava fer les coses que em venien de gust, i que era molt difícil aconseguir desenfocaments importants en els retrats i en qualsevol objecte que estigués en primer plano… I em vaig decidir per una càmera més gran, amb un sensor full frame, una Canon 5D Mark II amb objectius professionals, i em va sorprendre el canvi substancial en la forma de disparar, de calcular la llum, les possibilitats de desenfocar segons plans, les grans obertures … Després d’alguns dubtes i d’algun petit fracàs, vaig aconseguir que els retrats, les macrofotografies, els paisatges, els animals, la fotografia nocturna … fossin com jo volia que fossin. I des de llavors, no deixo de buscar noves formes d’experimentar amb la llum i d’aprendre cada dia noves formes de veure la realitat i de plasmar-la en el sensor.

Quasi no utilitzo photoshop, no m’agrada alterar les fotografies. Prefereixo descartar una foto dolenta, abans que convertir-la en una cosa diferent de l’original. Disparo en format “Raw” i utilitzo Lightroom per a obrir les imatges, realitzar petits ajustos i convertir-les a “jpg” o a qualsevol altre format.

He fet diverses exposicions en bars de la ciutat de Girona i sóc soci de la “Agrupació Fotogràfica de Salt”.

Tinc una plana a “flickr”, en la que penjo algunes de les meves fotos: http://www.flickr.com/photos/pep-lopez

peplopezfotos@gmail.com